Infiintare Societate cu Raspundere Limitata -Debutant

Legea  nr 97/2014 prevede ca …Orice întreprinzător debutant în afaceri va putea beneficia de facilităţile oferite de stat prin Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor (Programul SRL-D).
Noul act normativ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri a fost adoptat de Senat în 2 iunie şi de Camera Deputaţilor (Cameră decizională) în 11 iunie. Apoi, legea a fost publicată în Monitorul Oficial nr.506/2014, urmând ca noile prevederi să se aplice din11 iulie 2014.Astfel, prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 6/2011 nu se vor mai aplica doar tinerilor întreprinzători, ci întreprinzătorilor debutanţi în afaceri, indiferent de vârstă.
Conform Legii nr.97/2014, prin programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor se vor acorda facilităţi pentru microîntreprinderile nou-înfiinţate, conduse de întreprinzători debutanţi în afaceri, care desfăşoară pentru prima dată activitate economică, prin intermediul unei societăţi cu răspundere limitată”.
În ceea ce priveşte obligaţiile care trebuie îndeplinite, notificarea în scris cu privire la înfiinţare se va face în cel mult 30 de zile lucrătoare de la înregistrare, faţă de zece zile lucrătoare, aşa cum este în prezent. Totodată, se introduce precizarea că salariaţii (cel puţin doi) angajaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată (care trebuie menţinuţi în activitate până la pierderea calităţii de microîntreprindere a unui întreprinzător debutant în afaceri) trebuie să aibă normă întreagă.
Atenţie! Prevederea referitoare la angajaţii cu normă întreagă se va aplica doar întreprinderilor nou-înfiinţate după data de 11 iulie 2014.

Programul SRL-D se aplică pana in 2020, iar în fiecare an vor exista cel puţin 550 de beneficiari.

 

 

Daca ai nevoie de consultanta pentru afacerea ta sau doresti sa afli mai multe despre serviciile noastre, te rugam sa folosesti formularul de contact sau contacteaza-ne pe MOBIL la 0737740220 / 0756830732.

admin

Leave a Reply